Zatvori
Poslovni Puls
08/03/2014

Apsurdistan ponovno napada: Sve tvrtke će morati imati zaposlene!

Dok hrvatski poduzetnici poput Hrvoja Prpića upozoravaju na činjenicu da je lakše i jednostavnije voditi tvrtku u Velikoj Britaniji, otvorenu preko interneta, nego onu u Hrvatskoj, stiže jedna veoma neobična ideja iz Ministarstva poduzetništva...

Naime, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je najavio kako se razmatra ideja prema kojoj bi svaka otvorena tvrtka morala imati barem jednog stalnog zaposlenika.

"U tijeku je evaluacija te problematike i postoji prijedlog da trgovačka društva, ako se otvore, moraju imati najmanje jednog zaposlenog. Tako će se možda moći zaposliti oko nekoliko tisuća ljudi. Postoji jako puno stranih tvrtki koje imaju svoja predstavništva bez ijednog zaposlenog jer im to zakonodavstvo omogućava", rekao je Maras.

Nakon Marasove najave forumi i društvene mreže su prepune komentara bijesnih građana i poduzetnika koji tvrde kako će ovakvom odlukom natjerati male i srednje poduzetnike da svoje papirnato poslovanje prebace u druge EU države s povoljnijim regulatornim okvirom.

Uzevši u obzir da je danas dosta jednostavno otvoriti i voditi "virtualnu" tvrtku u Velikoj Britaniji, Luksemburgu ili Cipru - mogu li ovi bizarni prijedlozi iz Ministarstva poduzetnišva zaista pokrenuti veliki egzodus hrvatskih tvrtki ?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram