Zatvori
Poslovni Puls
11/03/2014

Grčka bilježi snažan rast turističkih dolazaka u prva dva mjeseca ove godine

Grčka je u prva dva mjeseca ove godine zabilježila 28,8 posto više dolazaka stranih gostiju nego u istom razdoblju prošle godine, objavila je danas Udruga grčkih turističkih tvrtki (SETE)...

Pozivajući se na podatke najvećih zračnih luka, SETE konstatira da Atena bilježi nastavak trenda oporavka iz posljednjih mjeseci 2013.

Tako je u atenskoj zračnoj luci u siječnju i veljači zabilježeno 60 tisuća inozemnih posjetitelja, što je 30 posto više nego u istom razdoblju poršle godine.

Objava tog podatka vremenski se poklopila s pozitivnim ocjenama glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Taleba Rifaija, koji je danas na konferenciji o turizmu u Ateni naglasio da se raspoloženje prema Grčkoj kao destinaciji za odmor u potpunosti promijenilo u posljednjih 18 mjeseci.

Dodao je također da 15-postotno povećanje turističkih posjeta Grčkoj u 2013. tri puta premašuje globalni prosjek, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram