Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2014

Nove čudne okolnosti nestanka zrakoplova Malaysia Airlinesa

U potragu za malezijskim zrakoplovom koji je u subotu nestao s 239 putnika i članova posade priključit će se i indijski vojni brodovi i zrakoplovi. Oni će pretraživati područje Andamana i Nikobara...

Wall Street Journal tvrdi, pozivajući se na izvore među američkim istražiteljima, da je zrakoplov nakon nestanka s radara kontrole leta letio još četiri sata. Do tih se informacija došlo na osnovi podataka preuzetih i poslanih na zemlju iz Boeinga 777, kao dio rutinskog održavanja i praćenja programa rada motora.

Monitoring sistem motora u zrakoplovu postavio je proizvođač, tvrtka Rolls-Royce i periodično šalje niz podataka o stanju motora, operacijama i pokretima aviona održavanju na terenu.

Iako je već pretražio područje na kojem su kineski sateliti pokazali predmete koji bi mogli biti ostaci nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa, Vijetnam će poslati avion da ponovno pretraži to područje, objavili su predstavnici vijetnamske vojske.

Jedan drugi predstavnik vijetnamske vojske rekao je da Vijetnam čeka fotografije koje je u nedjelju u vodama sjeveroistočno od Kuala Lumpura i južno od Vijetnama snimio kineski satelit, kako bi identificirao točnu lokaciju za pregled.

Nakon pet dana potrage malezijska je vojska možda otkrila kuda je letio nestali avion i to južno od tajlandskog odmarališta Phuketa, stotine kilometara zapadno od posljednjega poznatog položaja zrakoplova, objavio je predstavnik zračnih snaga te zemlje.

Rodzali Daud, zapovjednik malezijskih zračnih snaga, rekao je na konferenciji za novinare da je neki avion registriran na vojnom radaru u 2.15, 320 kilometara sjeverozapadno od otoka Penanga uz zapadnu obalu Malezije. No nema potvrde da je taj neidentificirani zrakoplov upravo nestali let MH370 Malaysian Airlinesa, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram