Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2014

Više od 30 tisuća McDonald'sovih zaposlenika tuži fast food diva!

Američki radnici podigli su tužbe protiv fast-food giganta McDonaldsa, tvrdeći da ih sustavno potkrada na plaćama nezakonitim mjerama poput netočnog prikazivanja broja odrađenih radnih sati i neplaćanja prekovremenog rada...

Radnici i njihovi odvjetnici potvrdili su da su pred sudovima u saveznim američkim državama Kaliforniji, Michiganu i New Yorku u protekla dva dana podigli sedam kolektivnih tužbi u kojima traže od McDonaldsa da im isplati ukradene iznose plaća.

U svih sedam tužbi imenuje se korporacija McDonalds a u pet njih i franšize, prenosi AFP.

Tužitelji tvrde da McDonalds, koji je prošle godine ostvario gotovo 5,6 milijardi dolara dobiti, redovno potkrada ionako slabo plaćene radnike, ne plaćajući im sve odrađene sate.

Radnici navode, između ostalog, da su ih prisiljavali da rade i izvan radnog vremena, da im ne plaćaju prekovremeni rad, smanjuje broj radnih sati iskazanih na evidencijskim karticama a oduzeli su im i stanke za odmor i obrok.

Tužbe u tri savezne američke države zastupaju više od 30.000 McDonaldsovih radnika.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram