Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2014

Riječani za Petera Gabriela osmislili glazbeni servis CueSongs

Riječka agencija Kreativni odjel surađivala je s Peterom Gabrielom kako bi razvila sustav CueSongs, novu i jedinstvenu uslugu koja omogućuje brzo on-line licenciranje glazbe za bilo koju komercijalnu namjenu...

Peter Gabriel pojavljuje se u projektu kao suosnivač i jedan od investitora, a ovaj je umjetnik oduvijek poznat po inovativnosti i afinitetu za moderne tehnologije.

Pomoću CueSongsa Gabriel je odlučio umjetnicima ponuditi novi izvor prihoda. Ova sve-na-jednom-mjestu usluga pojednostavljuje proces traženja prikladne glazbe i njeno licenciranje, za upotrebu u online videoprodukciji, mobilnim aplikacijama, uredskom poslovanju i niz drugih područja, a sve to bez pregovora i nepotrebnih troškova.

Ideju su osmislili CueSongs Ltd i londonska tvrtka za istraživanje i razvoj naprednih glazbenih tehnologija Stromatolite Ltd, navodi Davor Pasarić iz Kreativnog odjela, čija je riječka agencija projektirala i gradila sustav po želji engleskih klijenata gotovo tri godine.

Za servis je zainteresiran i sam YouTube koji razmatra mogućnost da se tim putem kupuju prava na glazbu koja se nalazi u njihovoj videobazi. Vrijednost ovog servisa prepoznala je i poznata stock-art baza Image Source koja sada putem CueSongs usluge nudi svojim korisnicima i glazbu, piše Novi list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram