Zatvori
Poslovni Puls
19/03/2014

Porsche je najprofitabilniji proizvođač automobila

Prema godišnjem financijskom izvještaju koji je objavila Volkswagen grupa, Porsche je imao najveću zaradu po prodanom automobilu u toj grupaciji u 2013...

Na svakom isporučenom vozilu ovaj proizvođač je u prosjeku zaradio 16.700 eura. Za njim slijedi Bentley, sa zarađenih 15.500 eura po jednom prodanom automobilu.

Trećeplasirani brend VW grupe po zaradi od prodanog vozila je Scania. Na svakom kamionu ova kompanija ostvarila je profit od 12.200 eura.

Ljubitelji Lamborghinija vjerojatno se pitaju kolika je prosječna zarada na jednom takvom super sportskom automobilu. Na žalost, Volkswagen je podatke o Lamborghiniju prikazao skupa sa zaradom Audija, u čijem se sastavu nalazi ovaj talijanski proizvođač.

Tako je Audi, zajedno sa Lamborghinijem, 2013. godine imao prosječnu zaradu od 3.750 eura po prodanom automobilu. Volkswagen po jednom vozilu ima profit od svega 610 eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram