Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2014

Oglašavanje na YouTubeu od sada dostupno i hrvatskim tvrtkama

YouTube je najavio dostupnost oglašavanja u Hrvatskoj, čime se tvrtkama omogućava promoviranje brenda, proizvoda i usluga, kao i dobivanje povratnih informacija od korisnika putem ove video platforme...

YouTube donosi brojne mogućnosti velikom broju oglašivača, omogućujući im povezivanje s lokalnom i međunarodnom publikom na nov i drugačiji način. Oglašivači iz Hrvatske mogu postaviti oglase na YouTubeu od 18. ožujka 2014. godine.

Od sada i oglašivači iz Hrvatske mogu dosegnuti publiku na novi način, dok korisnici postavljaju, pretražuju i pregledavaju video sadržaje na YouTubeu:

- Oglašivači se mogu povezati s publikom koja gleda profesionalne i visoko kvalitetne sadržaje putem Trueview In-stream i In-display ads platforme, a koji se prikazuju prije, za vrijeme i usporedno s video sadržajem koji korisnici pregledavaju.

- YouTube je vrlo popularna platforma u Hrvatskoj koju korisnici koriste za pretraživanje zabavnih sadržaja te proizvoda. Kao i na tražilici Google, oglašivači u Hrvatskoj će moći predstaviti relevantan video oglas uz rezultate YouTube pretraživanja putem Trueview In-search ads platforme, gdje oglašivač plaća samo u slučaju ako korisnik klikne na oglas.

"Oglašivači žele biti tamo gdje su njihovi potencijalni korisnici. S milijardu jedinstvenih korisnika mjesečno i 100 sati postavljenog video materijala svake minute, YouTube okuplja veliki broj korisnika koji traže, gledaju, dijele, komentiraju i „lajkaju“ video sadržaj na ovoj video platformi. U Hrvatskoj, YouTube ima doseg do 61% populacije. Svakodnevno korištenje YouTube popularno je kod mlađih korisnika te se penje na nevjerojatnih 93% korisnika u dobi između 20 i 24 godine. U Hrvatskoj se YouTube najviše koristi za slušanje glazbe. Međutim, YouTube je važan i za donošenje odluka o kupnji budući da ga 60% korisnika smatra dobrim izvorom informacija o proizvodu koji planiraju kupiti. S našim novim inovativnim rješenjem Trueview formats s kojim oglašivači plaćaju samo ukoliko je korisnik aktivan pregledao video materijal, YouTube je uistinu efikasna platforma za provođenje kampanja kojima se promovira brend, proizvod i usluga kao i kampanja za dobivanje povratnih informacija od korisnika", izjavio je direktor tvrtke Google za regiju Adriatics, Joško Mrndže.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram