Zatvori
Poslovni Puls
21/03/2014

Radio 101 rasprodaje svoju kolekciju CD-ova

Njemački vlasnik Radija 101, poduzetnik Thomas Alexander Thimme, odlučio je rasprodati fonoteku kultne zagrebačke radiopostaje, konkretno 11.000 CD naslova...

Oni su krajem prošlog tjedna stigli u second-hand CD/LP shop Freebird u Tratinskoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci, a od ponedjeljka su u prodaji. Formalno, jedan od razloga je prostor koji je fonoteka zauzimala, a koji, navodno, Radio mora vratiti Gradu, piše Jutarnji.

Veći dio spomenute CD fonoteke Radija 101 - potvrđuje njegov glazbeni urednik Daniel Berdais - posljednjih godina je "digitaliziran", odnosno "prebačen" u kompjutersku fonoteku pa "program u tom smislu ne bi trebao trpjeti posljedice" i s time se čak i nije teško složiti.

Premda glazbenim urednicima Radija 101 spomenuta CD fonoteka neće biti više fizički dostupna, ali hoće “pritiskom na tipku kompjutera” pa u tom smislu velike štete ne bi trebalo biti, ipak se naslućuje nakana njemačkog vlasnika da i Radio 101 “formatira” po uzoru na niz drugih, inozemnih i domaćih, radiopostaja, možda i onu berlinsku Power Radio koju Thimme posjeduje, navodi Jutarnji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram