Zatvori
Poslovni Puls
25/03/2014

Adris u uzgoj ribe ulaže 14 milijuna eura

Predsjednik Uprave "Cromarisa“ Goran Markulin i načelnik općine Kali Duško Vidov potpisali su u ponedjeljak ugovor o suradnji kojim reguliraju odnose vezane za "Cromarisovo“ uzgajalište ribe u Maloj Lamjani...

Točnije, općina Kali preuzela je obvezu da pripremi projektno-plansku dokumentaciju za uređenje obale u Maloj Lamjani u kojoj "Cromaris“ namjerava u svom postojećem objektu krenuti u novu, važnu investiciju, a sve to stoga što je svojedobno ta tvrtka preplatila koncesiju općini za korištenje pomorskog dobra za svoje uzgajalište.

Međutim, kako su istaknuli i Markulin i Vidov, ovdje je riječ o puno kvalitetnijoj suradnji najjače hrvatske tvrtke u ribljoj uzgojnoj industriji i najribarskije općine u Hrvatskoj. "Cromaris“, naime, u Maloj Lamjani planira investirati u bazene za dohranjivanje riblje mlađi koja će stizati iz njihova mrjestilišta u Ninu. Investicija je teška između dva i tri milijuna eura, a novi pogon zaposlit će novih desetak radnika.

Vidov je bio vrlo zadovoljan ovakvim rješenjem starog duga općine prema "Cromarisu“, ali još više time što se ta tvrtka ponovno aktivno vraća u Kali.

Markulin je istakao kako će novi pogon biti jedna od zadnjih ključnih investicija u tehnologiju vlastite riblje industrije. Od formiranja "Cromarisa“ kao dijela "Adris“ grupacije koja je okupila uzgajališta za uzgoj i pogone za proizvodnju proizvoda od ribe, to znači unatrag zadnje četiri godine, "Adris“ je u tehnologiju uložio oko 300 milijuna kuna. A glavna baza "Cromarisa“ je baš zadarsko područje: Zadar kao sjedište tvrtke u kojemu je njihov glavni pogon, Nin u kojem je glavno mrjestilište, te sada i Kali u kojima će biti formirani uvjeti za dohranu i dodatni rast mlađi iz Nina te kavezi s uzgajalištem, piše Slobodna.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram