Zatvori
Poslovni Puls
25/03/2014

Obamin dolazak u Bruxelles stajat će 10 milijuna eura

S tri zrakoplova, 45 vozila, 900 ljudi u pratnji i uz snažne mjere osiguranja američki predsjednik Barack Obama večeras stiže u Bruxelles. Sve će to stajati 10 milijina eura, piše britanski Guardian, a prenosi HRT...

Kao domaćin sastanaka na vrhu Europske unije i sjedište NATO-a, Bruxelles je naviknuo na stroge mjere sigurnosti kada u grad svrate velika imena. Barack Obama ipak je posebna kategorija. Njegov će dolazak 'zategnuti' grad kao nikada prije i u 24 sata belgijske porezne obveznike stajati 10 milijuna eura.

Svaki summit EU-a, a u Bruxellesu se održavaju četiri godišnje, stoji pola milijuna eura zbog dodatnog policijskog osiguranja te vojnih i transportnih troškova.

Američka sigurnosna prethodnica, koja pazi na svaku pojedinost, 'češlja' Bruxelles danima uoči Obamina prvog dolaska u Belgiju. Oko hotela u kojem će noćiti postavljen je gust sigurnosni kordon. Kad Obama sleti u zračnu luku Wevelgem, 'falanga' od 30 oklopnih vozila prevest će ga u Waregem, na memorijalno groblje, gdje će u društvu kralja Phillipea položiti vijenac za Amerikance poginule u Prvome svjetskom ratu.

Sutra će posjetiti sjedište Europske unije i NATO-a te razgovarati s predsjednicima Europskog vijeća i Komisije i glavnim tajnikom Saveza.

Obama sutra navečer iz Bruxellesa putuje u Rim, na susret s papom Franjom, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram