Zatvori
Poslovni Puls
27/03/2014

Hrvatska IT tvrtka Neos odradila veliki posao za najveću maltešku banku

Hrvatska informatička tvrtka Neos dovršila je posao implementacije sustava skladištenja podataka (DW) u najvećoj banci na Malti, na kojemu će se temeljiti cjelokupno poslovno izvještavanje u Bank of Valletta...

Za Neos je to prvi veliki projekt u nekoj od većih financijskih institucija eurozone, nakon više uspješno izvedenih projekata u bankama Hrvatske i regije. Neosovi konzultanti bili su zaduženi za projektiranje sustava, poslovnu analizu korisničkih zahtjeva te testiranje isporuka, na čemu su radili od sredine prošle godine.

Cjelokupni projekt izveden je u suradnji s tvrtkama Microsoft Malta i Optimus data, a Neos trenutačno pregovara o novim poslovima s istim naručiteljem, koji bi bili nadogradnja prve faze.

"Za izvedbu ovako zahtjevnog projekta u velikoj banci eurozone, koji obuhvaća sustav izvještavanja od upravljanja rizicima, analize profitabilnosti do izvještavanja prema ECB-u, koristili smo i dio podatkovnog modela koji smo proteklih godina razvili za financijske institucije u Hrvatskoj i regiji“, objasnio je Neosov direktor razvoja Mario Mrljić. „Projekt nam je povjeren zahvaljujući tim referencama te poznavanju bankarskog poslovanja i njegovih specifičnih zahtjeva, odnosno sposobnosti da klijentu ponudimo cjelovitu uslugu koja odražava dubinsko razumijevanja njegove poslovne problematike“, dodao je Mrljić, jedan od trojice osnivača Neosa.

Bank of Valletta je s aktivom od sedam milijardi eura i više od 1600 zaposlenika najveća malteška banka, s uredima u Belgiji, Italiji, Australiji i Libiji.

Sustav koji je osmislio Neos omogućit će joj pravovremeno i kvalitetno izvještavanje te poboljšati kvalitetu podloge za razvijanje ostalih ključnih poslovnih procesa, poput odnosa s kupcima, donošenja odluka, izvještavanja regulatora ili upravljanja likvidnošću, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram