Zatvori
Poslovni Puls
27/03/2014

Vlada otvara natječaj za istraživanje nafte i plina u Jadranu

Vlada je donijela tri odluke kojima omogućuje provedbu javnog nadmetanja za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu i njegovo raspisivanje 2. travnja...

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić podsjetio je da je na Jadranu određeno 29 istražnih polja za koje, po njegovim riječima, vlada velik interes.

Kaže da je soba s podacima (data room), u kojoj zainteresirani investitori mogu vidjeti seizmičke podatke za hrvatski dio Jadrana, zakupljena do kraja svibnja te da je do sada interes za podatke pokazalo 20 tvrtki. U Vladinim odlukama propisuje se da će natječaj provesti i ponude ocijeniti Stručno povjerenstvo za provođenje javnog nadmetanja za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika.

Kvaliteta ponude bit će procjenjivana prema podacima ponuditelja o predloženom programu minimalnog ulaganja u seizmička istraživanja, broju predloženih rudarskih radova bušenja i istražnih bušotina te o drugim istraživanjima kao i naknadi za potpis ugovora, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram