Zatvori
Poslovni Puls
28/03/2014

U Saudijskoj Arabiji počinje izgradnja najvišeg nebodera na svijetu

Najviša građevina na svijetu počinje sa izgradnjom krajem travnja ove godine. Naravno, u pitanju je još jedan megalomanski projekt, vrijedan više od milijardu dolara koji će nadmašiti visinu Burj Khalifa...

Sudbina Kingdom Towera (Burj al Mamlakah) bila je neizvjesna posljednje tri godine. Projekt gradnje novog najvišeg tornja na svijetu nekoliko puta je naišao na probleme, a sada je napokon poznat datum službenog početka gradnje.

Investitori su odredili da datum početka izgradnje bude 27. travnja i napokon odabrali građevinske kompanije koja će voditi ovaj projekt. "EC Harris i Mace" zaduženi su za ovaj megalomanski pothvat u Saudijskoj Arabiji vrijedan više od milijarde dolara, piše Gizmodo.

Građevina će biti visoka jedan kilometar, ali još uvijek nitko ne zna odgovor na pitanje kako će život na tim visinama utjecati na ljude ili kako će funkcionirati liftovi u tornju.

Arhitekt Adrian Gill koji ga je dizajnirao kaže kako će se u hodu raditi neke modifikacije. "Na ekstremnim visinama liftovi će se dizajnirani tako da se kreću sporije ili `odmaraju` na sredini", rekao je Gill.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram