Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2014

EKSKLUZIVNO: Hrvatska dobila brončanu medalju za krizu!

Nakon dvije godine loših vijesti, turobnih ekonomskih prognoza i procjena, vladajuća koalicija napokon je dobila toliko priželjkivane dobre vijesti koje stižu iz Bruxellesa...

Paneuropski institut za geostrategiju (PIG) jutros je objavio svoje službeno godišnje izvješće za 2014. godinu u kojem je Hrvatska zauzela sjajno treće mjesto!

"Iznimno nam je drago što se Hrvatska, nova EU članica, našla na visokom trećem mjestu na našem ovogodišnjem popisu najgorih europskih ekonomija. Zadivljeni smo potezima aktualne hrvatske vlade koja je pokazala hrabrost i dosljednost u provođenju ekonomskih reformi koje su doprinijele višegodišnjoj recesiji, uništenju industrijske proizvodnje i iznad svega snažnom rastu nezaposlenosti", rekao je PIG-ov tajnik Jean Claude Collard.

"Hrvatska vlada je pokazala kako se sistematičnim i predanim radom može smanjiti BDP u trenutku kada se cijela Europa oporavlja, a zbog rasta nezaposlenosti i Grčka više ne može mirno spavati na prvom mjestu", rekao je Collard.

Collard posebno izdvaja hrvatskog ministra financija Slavka Linića koji je ujedno odnio nagradu "Fiskalizator godine".

"Postignuće o kojem priča cijela Europa ne bi bilo moguće da ova vlada nije bila kompaktna i složna kao nikada do sada. Ali prave stvari tek dolaze. Očekujemo kako ćemo do kraja godine dodatno sniziti BDP i povećati ukupni broj nezaposlenih. Ovo su loše vijesti za dežurne pesimiste koji su po novinama tvrdili kako nakon propasti u diplomaciji neću uspjeti propasti kao političar", rekao je predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović u priopćenju.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je kako je nezadovoljan činjenicom da se najvažnije teme za "hrvatskog čovjeka" ponovno zaboravljaju dok se ističu "trivijalnosti".

"Mislim da je u ovom trenutku za hrvatske građane od ekonomskih pitanja puno važnija činjenica da još uvijek nismo istražili pozadinu svih komunističkih zločina, a aktualna vlada se ponaša kao da je normalno da se po nekim alkoholnim proizvodima postavljaju zvijezde petokrake kao da je to nešto normalno. Gospodo, grdo se varate", komentirao je čelnik HDZ-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram