Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2014

Fiat i Chrysler zajedno će proizvoditi 6 milijuna automobila godišnje

Novi poslovni planovi talijanskog proizvođača automobila Fiata predviđaju povećanje proizvodnje do 2018. na šest milijuna automobila godišnje, priopćio je u ponedjeljak izvršni direktor Sergio Marchionne...

"Inicijative koje ćemo objaviti u svibnju omogućit će nam da proizvodimo šest milijuna automobila", najavio je Marchionne na skupštini dioničara u Torinu.

Fiat i Chrysler prošle su godine zajedno proizveli 4,4 milijuna automobila a u svibnju će predstaviti novi višegodišnji poslovni plan.

Marchionne je također rekao da će Fiat održati zadnji veliki sastanak u tradicionalnom sjedištu u Torinu. Nakon toga, važni će se sastanci održavati u novom registriranom sjedištu u Nizozemskoj, pojasnio je.

U prvoj polovini siječnja Fiat je objavio da je nakon dugotrajnog procesa spajanja preuzeo potpunu kontrolu nad američkim Chryslerom. Sporazum vrijedan 4,35 milijardi dolara omogućit će novoj kompaniji Fiat Chrysleru Automobiles (FCA) da postane sedmi po veličini proizvođač automobila u svijetu.

Porezna baza FCA bit će u Velikoj Britaniji, vjerojatno u Londonu, a sjedište u Nizozemskoj.

Uprava je u više navrata uvjeravala talijanske političare, sindikate i radnike da promjene u ustroju neće utjecati na poslovanje u Italiji, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram