Zatvori
Poslovni Puls
02/04/2014

Brazil će na Svjetskom prvenstvu zaraditi 11,1 milijardu dolara

Za nešto više od dva mjeseca - najbolji svjetski nogometaši okupit će se u Brazilu na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu...

Iako je riječ o događaju koji će zaokupiti pažnju cijelog svijeta - brazilska ekonomija neće osjetiti dugoročnije efekte ovog sportskog spektala.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Brazil će dovesti više od 600 tisuća stranih i 3 milijuna domaćih turista. Međutim, dugoročni ekonomski efekti će izostati, objavili su analitičari Moody'sa.

Oni navode kako će Svjetsko prvenstvo donijeti pozitivan kratkoročni ekonomski učinak vrijedan 11,1 milijardi dolara i to na uslugama prometa, smještaja te hrane i pića.

Iz Moody'sa upozoravaju na moguće društvene nemire u Brazilu kao i na opasno kašnjenje s građevinskim radovima koje bi moglo ozbiljno ugroziti održavanje ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva koje će otvoriti utakmica između domaćina Brazila i Hrvatske.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram