Zatvori
Poslovni Puls
02/04/2014

Nenad Bakić: Jugoslavija je propala jer je socijalizam bankrotirao

Poznati hrvatski ulagač Nenad Bakić na svom se blogu još jednom osvrnuo na ekonomsko stanje u Hrvatskoj, a  obračunao se i sa simpatizerima "jugo-socijalizma"...

"Hrvatska je u teškoj depresiji, ponajviše mentalnoj. Zavidne (i zbog toga ogorčene) ljude odlikuje želja da i drugima bude loše (više nego želja da njima samima bude bolje). Stanje u kojem je svijet, pogotovo u usporedbi sa stanjem Hrvatske, je u hrvatskim medijima i hrvatskoj javnosti potpuno izdeformirano", piše Bakić.

"Svijet nije u krizi i u svijetu ne ‘vladaju napetosti’ koje prijete ‘propašću neoliberalnog kapitalizma’, kako nam uporno serviraju NAŠI mediji. Zatrašujuće je, međutim, ono što sam čuo neki dan na radiju. Bilo je prezentirano istraživanje o tome kako se informiraju studenti (ili je to bio dio nekog šireg istraživanja). Pazite sad. Zanimaju ih i događaji u svijetu, ALI se o tome informiraju najviše na ‘hrvatskim portalima’ (koji im serviraju priču o propasti svijeta); oni ne znaju da se u svijetu uglavnom živi normalno i sve bolje. Zastrašujuće", čudi se Bakić.

"Socijalističkim naricateljima je vrijeme da razumiju da je Juga propala jer je socijalizam bankrotirao; a ne da nam je krasni socijalizam propao jer su onako ni iz čega došli ratovi u Jugu", zaključuje Bakić i svom tekstu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram