Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2014

Algoritam, Profil i Mozaik formiraju naveći hrvatski knjižarski lanac

POVEZANE OBJAVE:

U suočavanju s teškoćama na tržištu prodaje knjiga, nakladnici Algoritam, Profil knjiga i Mozaik knjiga odlučili su udružiti svoju maloprodaju u jedinstveni knjižarski lanac koji će pod nazivom Algoritam-Profil-Mozaik (APM) imati 40 knjižara širom Hrvatske...

"Novoj će tvrtki to donijeti smanjenje zajedničkih troškova i bolji položaj kod dobavljača s kojima će sve uključene tvrtke riješiti sve dosadašnje obveze i uspostaviti suradnju na još boljoj razini", pojasnio je na konferenciji za novinare u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik čelni čovjek Algoritma Neven Antičević.

U vrijeme obilježeno teškom gospodarskom krizom, koja dodatno smanjuje kupovnu moć hrvatske čitalačke publike, takav je potez bio poslovno logičan s ciljem maksimalizacije profita, kazao je Antičević. Uštede od spajanja Antičević procjenjuje na 18 milijuna kuna godišnje.

Istaknuo je prednosti udruživanja i u nastupu prema kupcima, koji će tako biti pojačan uzajamnim komparativnim prednostima: integracija prodajnih mjesta znači veći izbor artikala - oko 150 tisuća - te višu kvalitetu usluga, na zajedničkih 9260 četvornih metara prodajnog prostora s ukupno 230 zaposlenih.

Profil i Mozaik već dvije godine surađuju u području maloprodaje knjiga, a pridruživanjem Algoritma zajedničkom lancu stvorit će vodeću grupaciju u Hrvatskoj na tom području.

Nova je tvrtka otvorena za sve druge knjižare koji bi mogli biti zainteresirani za priduživanje, a osnivanje novoga društva neće značiti potpisivanje novih ugovora s dobavljačima.

APM uskoro planira pokrenuti i konceptualno potpuno novu web stranicu pod nazivom Imaginarij, a najavljuje i druge inovacije, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram