Zatvori
Poslovni Puls
08/04/2014

Lorencin u Kini pokušava zainteresirati kineske turiste za Hrvatsku

Ministar turizma Darko Lorencin ovog tjedna službeno boravi u Kini gdje će u Šangaju i Pekingu razgovarati o mogućnostima turističke i poslovne suradnje s kineskim partnerima te posjetiti međunarodni sajam na kojem se predstavlja i hrvatski turizam...

Izvijestivši o tom putu iz Ministarstva turizma ističu kako će se ministar Lorencin danas u Šangaju sresti s izvršnim dogradonačelnikom tog grada Tu Guangshaom te skupinom vodećih touroperatora, aviokompanija i medija te regije.

U Šangaju će biti i na poslovnoj radionici "Sell Croatia" koju organizira Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i na kojoj će predstavnici hrvatskih i slovenskih turističkih tvrtki i institucija razgovarati o konkretnim poslovima s kineskim partnerima.

U srijedu, 9. travnja, ministar Lorencin će u Pekingu posjetiti međunarodni turistički sajam COTTM, gdje je predviđen niz susreta s predstavnicima touroperatora, aviokompanija i medija te s ravnateljem Uprave za civilno zrakoplovstvo NR Kine Li Jianxiangom i sa zamjenikom ravnatelja Uprave za turizam NR Kine Wu Wenxueom. Na tom sajmu, jednom od najvećih u Kini, zadnji nekoliko godina hrvatska i slovenska turistička ponuda predstavljaju se zajedno.

U povodu ministrovog posjeta Kini, iz Ministarstva turizma ističu važnost rastućih dalekih tržišta u svjetskom turizmu, pa tako i Kine koja za hrvatski turizam predstavlja veliki potencijal. Kineski turisti, kao najveći putnici i potrošači u svijetu, i u Hrvatskoj zadnjih nekoliko godina ostvaruju poraste dolazaka i noćenja pa je tako bilo i prošle godine.

Došlo ih je oko 43 tisuće, a ostvarili su 65 tisuća noćenja, što je porast od 30 odnosno od 26 posto u odnosu na 2012.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram