Zatvori
Poslovni Puls
08/04/2014

MadLabz pobjednici Erste Finnovation hackathona

Erste FinnovationHackathon koji i ove godine organizira ZIP u suradnji s ERSTE bankom i BeeOne-om uspješno je održan u prostorijama Zagrebačkog inkubatora poduzetništva...

Punih 24 sata 12 timova se borilo i pokazalo svoje znanje, snagu i snalažljivost u programiranju. Riječi dobrodošlice uputio je Mihovil Barančić jedan od osnivača ZIPa koji je naglasio iznimno zadovoljstvo što se i ove godine održava jedan ovako bitan događaj za mlade. Na to se nadovezao i željama priključio Dubravko Kovačić, zamjenik direktora direkcije upravljanja distributivnim kanalima (MCM) iz ERSTE Banke.

Mario Brkić iz BeeOne uputio je natjecatelje u pravila hackathona, teme koje će natjecatelji razvijati tijekom 24 sata i kriterije vrednovanja. Bitna razlika u odnosu na prošlogodišnje natjecanje bila je da prilikom samog pitchanja timovi moraju održati live demo. Tri ponuđene teme bile su: platforma za trgovce i prodavače kako bi se stvorila bolja interakcija s klijentima, aplikaciju koja bi dopuštala plaćanje različitih oblika prijevoza i bolja metoda mobilnog ispisa (kupnja i upravljanje ispisima).

Nakon uvodnih riječi krenulo je aktivno 24 satno programiranje koje se održavalo u glavnim prostorijama ZIPa gdje je timovima omogućeno korištenje opreme potrebne za razvijanje njihovih ideja. Osim što su dobili opremu, organizatori su se također potrudili stvoriti što bolju atmosferu organizirajući im catering, dovodeći udruguIgranje za društvene igre koji su im omogućili mali predah i zabavu.

Za vrijedne nagrade borilo se 12 timova: Momci, Wizards, Super CodeBros, Blue Pill Team, Hyperactive, MadLabz, Esi mi dobar?, Pomični zarez, Loremica, Karaka, Night Hawks i Šah MAT.

Nakon 24 sata truda, borbe i upornosti uslijedilo je predstavljanje novonastalih projekata u trajanju od 5 minuta po svakom timu. Timovi su se mnogo potrudili kako bi predstavili svoje ideje sa što manje tehničkih poteškoća te što uspješnije. Nakon prezentacija moglo se zaključiti da su svi kandidati nadareni profesionalci koje čeka svijetla budućnost.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja je tim MadLabz, sa osvojenom nagradom od 1337 eura po članu tima, koji su za hackathon razvili Brand Tree, najjednostavniji način za male biznise da poguraju svoju ponudu direktno do kupaca.  Bilo tko može skinuti mobilnu aplikaciju i u njoj lako naći svoj omiljeni brand i početi ga pratiti. Sa ovom aplikacijom možete pratiti ponude i direktno iz aplikacije obaviti kupovinu. Jedan od 4 člana tima, Nikola Mratinić izjavio je:“ U 24 sata smo složili landingpage na brand-tree.com, login i registraciju za brandove koji su live. API putem kojeg mobilne aplikacije komuniciraju sa backendom. te potpuno funkcionalne mobilne aplikacije za 3 glavne platforme - iOS, Android i Windows Phone. Cilj nam je bio olakšati način na koji brandovi komuniciraju sa kupcima.“

Drugo mjesto pripalo je timu Esi mi dobar? sa projektom Go Micro koji je osvojio IPAD Air's za svakog člana, a treće timu Hyperactive i rješenjem Touch&Gosa nagradom Fit Bits po članu tima.

„Nije ništa obeshrabrujuće što ne mogu svi osvojiti jedno od prva tri mjesta. Ukoliko članovi ERSTE banke ili BeeOne-a primijete potencijal u nekom od timova, bez obzira na to što nisu osvojili nagrade, mogu doći u obzir kao potencijalni poslovni suradnici. Osim druženja s ostalim timovima, to bi im trebala biti jedna od glavnih motivacija sudjelovanja na Hackathonu“ izjavio je Ben Ferrari, član BeeOne-a.

Događaj je zatvorio Ivo Špigel koji je najavio novi projekt ZIPa, Crowdinvesting kampanju, te pozvao prisutne timove da se priključe novoj generaciji  koja će uskoro startati sa ZIP programom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram