Zatvori
Poslovni Puls
08/04/2014

Tesla Motors vanjske retrovizore želi zamijeniti kamerama

Kompanija Tesla Motors zatražila je od američke Nacionalne agencije za sigurnost prometa (NHTSA) dozvolu da konvencionalne vanjske retrovizore zamijeni kamerama na svojim automobilima...

Zahtjev ujedno predstavlja i neku vrstu peticije s obzirom da je Tesla Motors u ovom slučaju dobila podršku američkog Udruženja proizvođača automobila.

U zahtjevu se navodi da kamere koje bi se instalirale umjesto klasičnih retrovizora pružaju brojne prednosti. One su lakše i aerodinamičnije, što dovodi do veće aerodinamične učinkovitosti takvih vozila.

To bi kod automobila s konvencionalnim motorima doprinijelo smanjenju potrošnje goriva, a u Teslinim električnim modelima dovelo bi i do manje potrošnje električne energije, odnosno veće autonomije u vožnji.

U Tesli dodatnu prednost vide u tome što se kamere mogu instalirati i na nekoj drugoj poziciji, a ne nužno na mjestu današnjih retrovizora, kao i da s kamerama eliminira takozvani mrtvi kut zbog kojeg vozač često previdi vozilo koje se nalazi iza njegovog.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram