Zatvori
Poslovni Puls
09/04/2014

Država počinje iznajmljivati prazne POS stanove

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš potvrdila je danas da će dio stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) biti ponuđen građanima u najam...

U izjavi za novinare na konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina, ministrica je podsjetila da država od prošle godine iznajmljuje 80 takvih stanova na zagrebačkoj lokaciji Sopnica-Jelkovec, za što je zaprimljeno 700 zahtjeva.

"Na temelju iskustava iz tog projekta i nakon neuspjelog dogovora s bankama o lizingu novih neprodanih stanova, Ministarstvo je odlučilo nastaviti s iznajmljivanjem POS-ovih stanova tako što će u najam ponuditi dio stanova u zgradama POS-a koje su u gradnji ili će biti građene", kaže Mrak Taritaš. Dodaje da bi taj projekt trebao zaživjeti već iduće godine.

Prema koncepciji Ministarstva, iznajmljivalo bi se između četvrtine i trećine novoizgrađenih stanova.

Ministrica naglašava da najam stanova iz programa POS nije za socijalnu kategoriju, nego je riječ o uobičajenom aranžmanu koji uključuje mogućnost kupnje unajmljenog stana unutar prve tri godine najma, pri čemu se uplaćeni najam uračunava u otkup.

Najveći interes za POS-ovim stanovima je u priobalju, kažu u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram