Zatvori
Poslovni Puls
11/04/2014

Europa se trese: Putin zaprijetio obustavom plina?

Ruski predsjednik Vladimir Putin izvijestio je u pismu nekoliko europskih čelnika o kritičnoj situaciji oko ukrajinskog plinskog duga i o mogućem utjecaju na tranzit plina u Europu...

Putin je izrazio krajnju zabrinutost zbog situacije i rekao je da se ne može odgađati rješavanje ukrajinskog duga, rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov, a prenosi RIA Novosti.

Na pitanje novinara navode li se u pismu kakvi prijedlozi rješavanja te situacije, Peskov je odgovorio potvrdno, ali je rekao da zasad ne može reći o čemu se radi.

Ruski plinski div Gazprom prestao je isporučivati plin Ukrajini tijekom spora oko cijene u zimu 2005./2006. godine i 2008./2009. godine, što je dovelo do smanjene isporuke europskim zemljama kojima dolazi ruski plin kroz plinovode preko Ukrajine.

Gazprom navodi da Ukrajina duguje 2,1 milijarde dolara za isporuku plina te da je propustila rok za plaćanje plina za ožujak, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram