Zatvori
Poslovni Puls
14/04/2014

Dubrovnik i Rovinj bilježe odličan početak turističke sezone

Blagdan Cvjetnice otvorio je, kako se čini, više nego dobru turističku predsezonu u Hrvatskoj...

Dubrovnik je grad koji se mora vidjeti, ali i u koji se turisti rado vraćaju. Čest je to slučaj s putnicima s brodova na kružnim putovanjima koji se vrate na višednevni odmor. Sezona kruzera je počela i danas su dovezli oko 3000 turista. Istodobno, od početka godine bilježimo dobre turističke rezultate, u hotelima boravi oko 2000 gostiju, 10-ak je posto više dolazaka i noćenja nego u istom razdoblju lani, piše HRT.

No hotelijeri upozoravaju - sezona u Dubrovniku bila bi dulja da je bolje prometno povezan. S ljetnim redom letenja potkraj ožujka grad je velikim brojem izravnih aviolinija - više od 6000 letova - povezan s europskim odredištima. To se odmah osjetilo na pojačanom bukingu.

Istrani ne pamte ovakve gužve u predsezoni u samo jednom danu. Naime, Rovinj su preplavile rijeke ljudi, procjenjuje se oko 50 tisuća gostiju. Sve zbog sportskog spektakla Red Bull Air Race, tribine krcate, čak i krovovi obližnjih kuća, prenosi HRT čiji video prilog možete pogledati ovdje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram