Zatvori
Poslovni Puls
14/04/2014

Hrvatskim tvrtkama dostupno 24 milijuna kuna IT poticaja

Natječajem iz Europskog fonda za regionalni razvoj pod nazivom „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa“ dodjeljivat će se potpore male vrijednosti (de minimis), a sufinancirat će se analiza postojećih poslovnih procesa, kao i njihovo osuvremenjivanje, inovacije i digitalizacija, te izdatci za informatičku opremu i softver...

Natječaj je turističkim subjektima te Vijeću Udruženja putničkih agencija 14. travnja u HGK predstavio Igor Bobek iz Centra za EU.

Ukupan iznos potpore male vrijednosti, koja se dodjeljuje jednom poduzetniku, ne smije prelaziti 200 tisuća eura u razdoblju od tri fiskalne godine. Najniže pojedinačne potpore iznose 150 tisuća kuna, dok su najviše 750 tisuća kuna. Nema gornjeg ograničenja vlastitog financiranja. Ukupna sredstva za Hrvatsku iznose 3,14 milijuna eura (24,06 milijuna kuna).

Natječaj se otvara 22. travnja, a prijave projekata potpuno spremnih za provedbu šalju se Ministarstvu poduzetništva i obrta. Projektne prijave se obrađuju i ocjenjuju prema redoslijedu po kojem su predane, a tim se redoslijedom potpisuju i Ugovori za dodjelu bespovratnih sredstava. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. lipnja 2015. godine. Maksimalno trajanje projekta je 18 mjeseci, a sve projekte potrebno je dovršiti do 31. srpnja 2016. godine. Potpore će se dodijeliti pod uvjetom da provedba projektnih aktivnosti nije počela prije 1. siječnja 2014. godine.

Najviši intenzitet potpore određuje se prema indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Tako za prvu skupinu jedinica lokalne samouprave intenzitet potpore iznosi 85 posto, dok je za četvrtu i petu skupinu 70 posto. Bespovratna sredstva dodijeljivat će se pravnim ili fizičkim osobama koje ispunjavaju sve uvjete.

Mikro, male i srednje tvrtke koje konkuriraju za potporu moraju biti osnovane prije 1. siječnja 2013., da nisu bile u blokadi ukupno više od 20 dana, od toga ne više od pet dana u kontinuitetu u zadnjih šest mjeseci prije dana podnošenja prijave te da imaju najmanje jednog zaposlenog u godini koja prethodi prijavi. Kod podnošenja projektnih prijava i tijekom provedbe projekata, korisnici se moraju pridržavati postupka nabave za subjekte koji nisu obveznici Zakona o javnoj nabavi, kazao je Bobek.

Osobito je važno ne učiniti grešku kod podnošenja prijave, istaknuo je Bobek.  Projektne prijave podnose se u zatvorenoj omotnici ili paketu isključivo preporučenom poštanskom pošiljkom ili osobnom dostavom na adresu Ministarstva poduzetništva i obrta u ulici grada Vukovara 78 u Zagrebu. Na zatvorenoj omotnici mora biti navedena referentna oznaka Poziva - RC.2.1.11 s naznakom „Ne otvarati prije službenog otvaranja prijava“ te puni naziv i adresa prijavitelja. Dodatne informacije se mogu dobiti u Ministarstvu poduzetništva i obrta do 18. travnja na adresi: eupotpore@minpo.hr, ili na broj faksa 01 610 6498, a odgovori će se  objavljivati na mrežnoj stranici www.strukturnifondovi.hr. Podrobnije informacije o samom natječaju su na adresi: http://www.strukturnifondovi.hr/contest/open/primjena-informacijske-i-komunikacijske-tehnologije-za-poboljsanje-poslovnih-procesa

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram