Zatvori
Poslovni Puls
14/04/2014

Vrdoljak protiv analitičara The Economista: U okruženju ima gorih zemalja

"Bio bih neozbiljan kad bih vam sada dao potvrdu hoće li biti povećanja trošarina na naftu. Vlada prvo mora usvojiti taj paket mjera za rezanje deficita. A kad se reže deficit, nitko nije sretan", rekao je gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3 ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak...

"Fali nam novih zapošljavanja i investicija", priznao je Vrdoljak koji se na nedavno objavljeno Economistovo istraživanje osvrnuo riječima: "Treba uzeti s rezervom te podatke, vjerojatno u analizu nisu uključili zemlje trećeg svijeta. I u okruženju imamo nekoliko zemalja koje su lošije od nas, ali to ne znači da nama ne treba biti bolje".

"Putinove prijetnje neće utjecati na Hrvatsku opskrbu plinom. Nema opasnosti da nam se ponovi 2009. godina. Zbog toga nam je važan novi dobavni pravac plina", rekao je Vrdoljak, komentirajući Putinovu "prijetnju" zemljama EU-a.

Ministar se nedavno vratio iz Houstona gdje je sudjelovao na godišnjoj konvenciji i izložbi "AAPG 2014., Ideje i inovacije - gorivo za energetski kapital", u organizaciji Američke udruge naftnih geologa, i gdje je predstavio prvo javno nadmetanje za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu te hrvatski geološki potencijal. Na pitanje što je donio iz Houstona ministar je odgovorio:

"Donio sam optimizam: Tamo smo bili apsolutni hit, svi su nas pohvalili, a naše su pripreme natječaja ocijenjene najboljima", rekao je Vrdoljak.

Na pitanje što će biti s Inom, ministar je odgovorio da slijede novi pregovori.

"Trebamo smanjiti komunikaciju preko medija, a Ina mora ostati regionalni lider. Inzistirat ćemo na promjeni modela upravljanja", rekao je Vrdoljak.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram