Zatvori
Poslovni Puls
15/04/2014

Libanonski poduzetnik želi ulagati u hrvatske startupe!

Jedan od najuspješnijih akceleratora u arapskom svijetu Alice proširio je spektar svog djelovanja i na europski kontinent. Konkretno – fokus mu je uz arapska tržišta (Bliski istok i Sjeverna Afrika) postala i Europa, a prvo dolazi na tržište jugoistočne Europe, u prvom redu Bugarske i zemlje jugoistočne Europe (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija...)...

Alice u Hrvatsku dolazi kao virtualni akcelator, u vlasništvu britanske tvrtke Seeqnce Alice Ltd., iza koje stoji libanonski poduzetnik Samer Karam pokretač vrlo uspješnog akcelatora Seeqnce koji je na tržište plasirao primjerice Et3arraf (arapski dating site) i osigurao mu financiranje libanonskih i jordanskih poduzetnika u iznosu od 150.000 dolara, Presselu (sustav za organizaciju koncerata i drugih događaja i kupovinu online karata), te Etobb (sustav za online medicinske savjete i liječničku pomoć). U neke od startupova uloženo je i milijun dolara, piše ICTBusiness.

Alice ima podršku libanonskog bankarskog sustava, pa je centralna banka Libanona – Banque Du Liban – utemeljila i poseban fond za ulaganje u startupove težak 400 milijuna dolara. Alice kao službena platforma Banque Du Libana pokušat će i hrvatske startupove približiti libanonskim investitorima.

Osim toga, Alice želi na jednom mjestu okupiti i europske investitore zainteresirane za ulaganja u startupove, a pokretačima startupova konzultantskom pomoći preko svoje platforme želi omogućiti brži i lakši pristup investitorima i pomoći im da savladaju „dolinu smrti“ u kojoj su se našli zbog manjka kapitala.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram