Zatvori
Poslovni Puls
17/04/2014

Predstavnici Y Combinatora i Techstarsa stižu na Shift Challenge u Split

Sve domaće startupe će obradovati vijest da su otvorene prijave za Shift Challenge, startup natjecanje koje će se održati 5. i 6. lipnja u sklopu Shift Konferencije u Splitu. Ukupan fond nagrada iznosi 15.000 dolara, a najbolje projekte će birati zvučna imena poput , Techstarsa, Entrepreneura i The Next Weba...

Od danas se možete prijaviti za Shift Challenge i ući u utrku za novčane nagrade čiji je ukupan iznos 15.000 $. Startupe osim bogatih nagrada očekuje i jedinstvena prilika da prezentiraju svoje ideje ispred najprestižnijih akceleratora na svijetu – Y Combinatora i Techstarsa! Prvi od njih je  iznjedrio globalno uspješne tvrtke poput reddita, Airbnba i Dropboxa, dok se među tvrtkama koje su stekle milijune zahvaljujući Techstarsu nalaze imena kao što je Filtrbox, IntenseDebate i SendGrid.

Članovi žirija koji će birati najprespektivnije startupe ujedno sačinjavaju i drugi set govornika za Shift Konferenciju. Evo imena koja bi vas mogla lansirati u sam vrh svjetske scene:

Justin Kan je partner u jednom od najpoznatijih svjetskih startup akceleratora – Y Combinatoru, pod čije je okrilje primljen i prošlogodišnji pobjednik Shift Challengea – BellaBeat (ex BabyWatch). Justin je i sam uspješan startup poduzetnik čiji je projekt Exec podržao sam Y Combinator.

Semyon Dukach je novi generalni direktor bostonske podružniceTechstarsa, broj jedan startup akceleratora na svijetu. Semyon je također poznat kao i strastveni anđeo ulagač, a šira javnost ga najćešće povezuje s legendarnim MIT Blackjack timom - grupom genijalaca koji su 90-tih pustošili američka kasina zahvaljujući sofisticiranoj tehnici brojanja karata.

Amy C. Cosper je glavna urednica i potpredsjednica Entrepreneur Media, Inc. Amy nadgleda sav sadržaj i partnerstva koja se tiču ove svjetski poznate publikacije iz svijeta poduzetništva.

Patrick de Laive je suosnivač Twittercountera, Paydroa i pokretač The Next Web startup konferencije.

Prijave za Shift Challenge su otvorene do 4. svibnja, a zainteresirani startupi se mogu prijaviti na službenoj web stranici konferencije http://shiftsplit.com/challenge. Kandidati koji uđu među 32 najbolja startupa, bit će obaviješteni e-mailom najkasnije do 12. svibnja.

Natjecanje je podijeljeno u dva dijela. Prvi dio, Challenge day, biti će zatvoren za javnost i održat će se 4. lipnja u Muzeju grada Splita. Tom prilikom će domaći i svjetski stručnjaci podučiti startupe svim trikovima potrebnima za privlačenje investicija, a startupi će im na kraju dana morati pokazati što su naučili. 16 startupa koji tada predstavi svoje ideje u najboljem svjetlu, ući će u finale i dobiti priliku za pitchanje, tj. predstavljanje ideja i projekata, tijekom Shift Konferencije 5. i 6. lipnja.

Nakon završne runde pitchanja na konferenciji, tri najbolja startupa će biti odabrana i bit će im svečano uručene novčane nagrade. Tako će tim koji osvoji prvo mjesto ponijeti kući čak 10.000 $! Za drugo mjesto je predviđena nagrada u iznosu od 3.000 $, a startup koji osvoji treće mjesto može računati na 2.000 $.

Više o uvjetima prijave i pravilima natjecanja možete pročitati na službenoj web stranici Shift Konferencije http://shiftsplit.com

Shift konferencija djeluje već treću godinu za redom, a ove godine su je već podržali Microsoft, PBZ Croatia osiguranje i Cisex. Konferencija je također pod direktnim pokroviteljstvom Ureda Predsjednika Republike Hrvatske.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram