Zatvori
Poslovni Puls
23/04/2014

Milanović: Neće nam biti bolje dok ne počnemo otvarati nova radna mjesta

Dok ne ostvarimo gospodarski rast i otvorimo nova radna mjesta, neće nam biti bolje, rekao je prilikom posjeta Zagorju premijer Zoran Milanović. U proceduri smo prekomjernog deficita i važno je da shvatimo koliko je teška situacija u kojoj se nalazimo, naglasio je...

"Nisam predsjednik i nikada neću biti predsjednik RH iz niza razloga, a jedan od njih je taj što vam moram govoriti istinu. Predsjednik ne smije lagati, ali ne mora reći svu istinu, i dobro da je tako. Zato moj posao nije da budem popularan i voljen, nego da se otrijeznimo i shvatimo što je istina. Moramo se otrijezniti od iluzije da imamo ono što nemamo", rekao je Milanović.

"Devedestih smo ubili industriju i proizvodnju, Hrvatska je u to vrijeme proizvodila puno toga i to dobro, a danas polovicu toga ne proizvodimo ili smo zaboravili kako, rekao je.
Samo turizam nije dovoljan jer sezona traje prekratko, kazao je. Ove godine će se u turizmu investirati deseci i stotine milijuna eura, ali to nije dovoljno, ni to što se u pojedinim dijelovima Hrvatske, kao u Zagorju, vide mali pozitivni pomaci, nije dovoljno", rekao je.

"Nećemo dopustiti da se u Hrvatskoj dogodi što se dogodilo nekim drugim europskim državama koje su pretjerivale. Dogodilo im se to da je stopa nezaposlenosti narasla do 30 posto i da je socijalna mreža pukla", rekao je Milanović te ponovio da prihodi moraju rasti sve vrijeme. I tada je to život na dug, ali održiv dug, gdje je onaj tko je pametan i tko zna zašto ulaže, ima perspektivu, poručio je.

"Imali smo tešku noviju povijest, platili smo ogromnu cijenu za državu i vraćeni smo natrag u razvojnom i socijalnom smislu, ali za to ne optužujem nikoga. To je vjerojatno bila cijena koju smo morali platiti da bismo bili samostalna država i da bismo više nego ikada odlučivali o svojoj sudbini", rekao je.

Na traženje novinara da komentira rast javnog duga u mandata ove vlade premijer Zoran Milanović rekao je da to što je javni dug porastao na 67 posto BDP-a nije poražavajuće, ali je ozbiljno i o tome treba najozbiljnije razgovarati jer ovako dalje ne može.

Na upit da komentira gospodarski program HDZ-a, premijer uzvraća da to nije program već su to projekti od kojih su neki već u realizaciji. Premijer je istaknuo i da je na HDZ-u velika moralna i materijalna odgovornost za nerad i kriminal u Hrvatskoj, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram