Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2014

Škreb napušta PBZ i vraća se u MMF

Bivši guverner Hrvatske narodne banke (HNB) i dugogodišnji glavni ekonomist u Privrednoj banci Zagreb (PBZ) Marko Škreb odlazi na novu funkciju u Međunarodni monetarni fond (MMF), kao savjetnik za monetarne sustave i platni promet u sklopu novovootvorenog Centra AFRITAC West II. u Gani, izvijestili su danas iz PBZ-a...

Riječ je o jednom od afričkih regionalnih centara tehničke pomoći, koji su dio MMF-ove inicijative podizanja stručnih kapaciteta u Africi koji su se počeli razvijati 2002. godine te osim s MMF-a blisko surađuju i s Afričkom razvojnom bankom te brojnim zemljama donatorima.

Škreb je funkciju glavnog ekonomista i stratega u PBZ-u obnašao od 2007. godine, a prije toga je radio kao konzultant MMF-a u središnjim bankama Albanije, Bosne i Hercegovine i Kosova te je sudjelovao u brojnim misijama MMF-a i Svjetske banke po svijetu.

Radio je i u HNB-u, prvo kao direktor direkcije istraživanja i statistike, a od 1996. do 2000. bio je i guverner hrvatske središnje banke. Do 1996. godine radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Iz PBZ-a danas ističu kako je Škreb svojim velikim iskustvom i stručnošću u proteklih sedam godina dao značajan doprinos u ostvarenju uspješnih poslovnih rezultata Banke i PBZ Grupe te da su pod njegovim vodstvom unaprijeđene aktivnosti Ureda Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje, poboljšana je kvaliteta i proširen dijapazon ekonomskih analiza, makroekonomskih projekcija za Hrvatsku i svijet te prognoza bankarskog sektora koje su redovito objavljivane u sklopu PBZ tjednih analiza.

Funkciju u uredu Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje PBZ-a nakon Škreba preuzet će Ivana Jović, koja je u toj banci od 2004. godine. Prvo je radila kao viši ekonomist, a potom kao pomoćnik izvršnog direktora u Uredu Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram