Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2014

Dubrovnik želi imati 4 milijuna turističkih noćenja i zaradu od milijardu eura

Ministar turizma RH Darko Lorencin u sklopu posjeta Dubrovniku s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem i dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem susreo se s novinarima...

"Kod vas sezona traje najduže, posebno je važno istaknuti da Dubrovnik i županija čine sve kako bi se ostvarile brojne investicije koje će u konačnici poboljšati turistički proizvod", rekao je Lorencin.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o premalom broju letova Croatia Airlinesa od Dubrovnika prema drugim turističkim destinacijama, ministar je kazao kako se na razini Ministarstva pregovara s drugim avioprijevoznicima koji bi održavali zračne linije prema Dubrovniku:

"Međutim, to nije posao koji ide preko noći. Vjerujem da ćemo u razdoblju od tri do pet godina imati potpuno zatvoren taj projekt i definirane sve potrebne linije prema Dubrovniku", zaključio je ministar turizma.

Gradonačelnik Vlahušić kazao je kako su prošlogodišnji rezultati iz Dubrovnika bili 2,8 milijuna noćenja, 2,5 milijuna posjetitelja i 600 milijuna eura zarade od turizma,a očekuju se i poboljšice:

"Naš plan je ostvariti 4 milijuna noćenja, 4 milijuna posjetitelja i milijardu eura od turizma", ističe Vlahušić, prenosi Slobodna Dalmacija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram