Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2014

Microsoft bilježi pad prihoda i dobiti

Najveći svjetski proizvođač softvera Microsoft izvijestio je o padu neto dobiti u prvom tromjesečju za 6,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 5,66 milijardi dolara, no to je bolji podatak nego što su analitičari očekivali...

Prihodi kompanije pali su, pak, za 0,4 posto, na 20,4 milijarde dolara, objavio je u petak Microsoft.

Nastojanja Microsofta da se dalje razvija na tržištu cloud computinga, koje potiče novi glavni izvršni direktor Satya Nadella, daju rezultate.

Proizvod cloud computinga Azure dosegnuo je rast prihoda za 150 posto u odnosu na isto tromjesečje prošle godine, dok je broj korisnika Microsoftovog Office programa za osobne korisnike povećan za milijun.

Nadalje, Microsoft je u prvom ovogodišnjem tromjesečju prodao 2 milijuna konzola Xbox, uključujući 1,2 milijuna Xbox Onesa.

Međutim, Microsoftovi rezultati narušeni su padom prodaje osobnih računala, dok se korisnici i dalje okreću drugim tehnologijama.

"Postigli smo dobar napredak u potrošačkim uslugama, kao što su Bing and Office 365 Home, a komercijalni kupci i dalje prihvaćaju naša cloud rješenja", kazao je izvršni direktor Satya Nadella, prenose agencije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram