Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2014

Sve snažniji rast kineskog turističkog sektora

Unatoč usporavanju gospodarskog rasta, kineski turistički sektor ima ogroman potencijal, izjavio je visoki međunarodni hotelijer za Xinhua agenciju u četvrtak uoči svjetskog turističkog summita...

"Vidimo samo potencijal, samo mogućnosti na kineskom turističkom tržištu," rekao je Kristian Petersen, područni direktor za istočnu Kinu u Marriottu i izvršni generalni direktor Renaissance Sanya Resort & SPA, koje je mjesto održavanja 14. svjetskog summita Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC - World Travel and Tourism Council)

Prošle godine kineska vlada zadala je udarac sofisticiranim hotelima odlukom o pokretanju kampanje štednje kako bi iskorijenili birokratski i ekstravagantni radni stil među dužnosnicima u javnom sektoru, politika koja je navodno potaknula hotele s više zvjezdica da smanje svoj razred kako bi privukli goste.

Petersen je rekao kako je ta politika utjecala na poslovanje, ali je ostao optimističan u vezi s kineskim tržištem, osobito zbog mogućnosti koje nudi rastući sektor vjenčanja.

"Osobito u Hainanu, to može biti glavni adut na tržištu jer prirodno okruženje nudi savršeno mjesto za vjenčanja," dodao je.

Peterson je naveo kako je kineski narod sve osjetljiviji po pitanju zdravlja, sofisticiraniji i pokazuje potrebu za većim brojem mogućnosti kako im raste platežna moć. Većina turista ostaje u Hainanu duže nego li u Šangaju i Pekingu, jer je poželjno rekreativno odmaralište.

Duži boravak znači više rekreativnih potreba i usluga, a to nadalje zahtijeva od lokalnih vlasti ubrzavanje razvoja infrastrukture i rekreacijskih sadržaja, što je sada jedna od glavnih zadaća provincijskih vlasti.

Peterson je izjavio kako unapređenje lokalnog turizma zahtijeva partnerstvo između lokalnih vlasti, hotela i drugih sudionika. Dok vlada može izgrađivati infrastrukturu, hoteli mogu ponuditi podatke i informacije koje mogu pomoći donošenju odluka jer su hoteli u tijeku s turističkim zahtijevima i trendovima na tržištu.

Rekao je kako će vrhunski hoteli budućnosti biti više digitalni i mobilni, dopuštajući gostima prijavu u hotel i naručivanje putem mobilnih telefona.

"Po prvi puta u Kini priključili smo se 4G tehnologiji kako bismo podržali WTTC svjetski summit, a to će biti norma u budućnosti," rekao je.

Hoteli budućnosti trebali bi biti u mogućnosti ponuditi "ekosustav" turistima, mali svijet gdje će gosti moći zadovoljiti svoje rekreacijske potrebe te pronaći usluge koje su orijentirane na detalje, dodao je.

"Osoba će moći kupovati, plivati, roniti, ali i uživati u drugim zabavnim aktivnostima unutar male zajednice. To je kompletan paket i usluga na jednom mjestu," izjavio je.

Turisti koji dolaze u Kini imat će više mogućnosti u budućnosti, rekao je Petersen, dodajući kako će kineske reforme, koje su usredotočene na tržište i daljnje otvaranje, popustiti s kontrolom u dijeljenju resursa.

Kina će postati glamurozno mjesto i to ne "ako", već je pitanje kada i gdje, zaključio je, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram