Zatvori
Poslovni Puls
28/04/2014

Hrvatska u krizi izgubila cijeli godišnji proračun!

Hrvatska je u krizi izgubila više od 100 tisuća radnih mjesta i gotovo cijeli jedan proračun, istaknuo je u radijskoj emisiji "Poslovni tjedan" zamjenik ministra financija Boris Lalovac...

Potvrdio je da će u sklopu Vladinih mjera oporezivati i na kamate na štednju, te da će porezna olakšica iznositi do 12 tisuća kuna. Rekao je kako je bilo nužno da se deficit smanjuje i na prihodovnoj i na rashodovnoj strani.

"Koju god mjeru pokušate uvesti, bit će nezadovoljnih. To je sasvim jasno, zato što predugo kriza traje, ljudi su nervozni, nemaju posla, depresija je jedna u cjelokupnom društvu i kod poduzetnika i kod potrošača", rekao je zamjenik ministra financija.

"Kad počnemo provoditi bilo koju mjeru, počinju pritisci i to se analizira i zaustavlja. Mi o ZOR-u govorimo godinu i nešto, a za to smo vrijeme mogli imati barem malo promjenjeno tržište rada, što bi sigurno pomoglo i poslodavcima i državi da imamo više radnih mjesta i novaca u državnom proračunu. A vidimo da svima nedostaju sredstva", izjavio je pak Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram