Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2014

Kineski civilni zrakoplov uspješno testiran u Kanadi

Regionalni linijski putnički zrakoplov kineske tvrtke za izradu komercijalnih zrakoplova, Commercial Aircraft Corporation of China Ltd (COMAC), vratio se u Xi'an u ponedjeljak nakon što je završio testiranje u prirodnim uvjetima zaleđivanja u Kanadi...

To je bilo prvi put kako je zrakoplov, ARJ21-700 s dva motora, održao probni let u inozemstvu pod posebnim meteorološkim uvjetima, rečeno je iz COMAC-a.

To je ujedno i završetak 30 000 km dugog leta oko svijeta putničkog zrakoplova, koji je i prvi regionalni zrakoplov s turbo mlaznim motorom domaće proizvodnje.

Za vrijeme leta, testirane su funkcije protiv zaleđivanja i za odleđivanje na krilima zrakoplova, vjetrobransko staklo i motor trupa te su prikupljeni podaci od letu.

Probni let prikazao je stabilitet zrakoplova i mogućnost upravljanja u ekstremnim vremenskim uvjetima, rekao je predsjednik COMAC-a He Dongfeng.

Uspjeh je također otvorio vrata Kini za testiranje civilnih zrakoplova u inozemstvu te prikupio znanje za praćenje testova, dodao je.

COMAC je primio narudžbe za 252 zrakoplova ARJ21-700 od 13 kupaca, domaćih i inozemnih.

Prva dva zrakoplova, označena brojevima 105 i 106, proizvedeni su krajem 2013., a njihova dostava se očekuje početkom sljedeće godine, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram