Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2014

BMW bilježi rekordne prodajne rezultate u prvom kvartalu

Njemački proizvođač automobila BMW grupacija je u utorak izvijestila kako je u prvom tromjesečju 2014. godine zabilježila rekordnu prodaju od 18 milijardi eura (25 milijardi američkih dolara)...

Prodaja je u prvom tromjesečju povećana za 3,9 posto na godišnjoj razini, a zarada se prije obračunavanja poreza povećala za približno 2,17 milijardi eura, što je za 8,1 posto više nego u prvom tromjesečju 2013., stoji u BMW-ovom izvješću.

"BMW je novu financijsku godinu započeo snažno. Postavili smo novi rekord prodaje i neto zarade prije obračunavanja poreza u prvom tromjesečju.", rekao je Norbert Reithofer, predsjednik upravnog odbora BMW-a.

Tvrtka sa sjedištem u Munchenu je u prvom tromjesečju prodala ukupno 487 024 automobila i 28 719 motocikla, povećanje od 8,7 posto i za 16,1 u odnosu na prethodnu godinu.

Broj BMW-ovih zaposlenika diljem svijeta je u prvom tromjesečju povećan za 4,6 posto na 111 378. Do povećanja je došlo zbog rastuće potrebe za inženjerima i stručnjacima, kako bi se zadovoljila trenutačna potražnja za vozilima te pokrenule inovacije i buduće tehnologije, stoji u izvješću.

Tvrtka je izjavila kako će se uglavnom usredotočiti na kinesko tržište, ali također i na bolje poslovanje u Europi, očekujući kako će ove godine prodati više od 2 milijuna vozila po prvi puta u svojoj povijesti, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram