Zatvori
Poslovni Puls
09/05/2014

Lorencin: Privatni smještaj mora podići kvalitetu usluge

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u Puli, otvarajući regionalnu prezentaciju za pružatelje ugostiteljskih usluga u obiteljskom smještaju, istaknuo kako privatnom smještaju u Hrvatskoj treba u prvome redu povećanje kvalitete jer se radi o vrsti smještaja koja čini čak 50 posto ukupnih turističkih kapaciteta Hrvatske...

Napomenuo je kako Ministarstvo turizma i na tom području djeluje s određenim mjerama, ocjenivši da ovakav vid turizma poput privatnog smještaja predstavlja ogroman izazov.

Po njegovim riječima, osnovno pitanje je podizanje kvalitete samog smještaja te kako turistima u privatnom smještaju pružiti određene usluge koje bi predstavljale povećanje kvalitete.

U prilog tomu naglasio je kako je od ove godine promijenjen pravilnik o kategorizaciji objekata, uvedena su dva nova pojma, a riječ je o difuznom i o integriranom hotelu. Razlika je u tome što se jedan odnosi na smještajne objekte koji se nalaze u starim gradskim jezgrama, dok su drugi naprosto slični ali se nalaze u novim naseljima koji ne predstavljaju kulturnu baštinu, napomenuo je, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram