Zatvori
Poslovni Puls
09/05/2014

Ruski milijarder Viktor Vekselberg kupio dubrovački hotel Belvedere

Tvrtka "Vila Larus" na današnjoj javnoj dražbi kupila je dubrovački Hotel Belvedere za 12,178 milijuna eura, a iza tvrtke stoji ruski milijarder Viktor Vekselberg...

Početna cijena Belvedera bila je 24 milijuna eura, ali kako je riječ o drugoj dražbi, ogromnim troškovima, prvo rušenja, potom izgradnje u ratu posve devastiranog hotela, te samo jednim zainteresiranim kupcem, cijena je prepolovljena, te je jedini neobnovljeni dubrovački hotel prodan za nešto više od 12 milijuna eura.

Informaciju da je na današnjoj dražbi Hotel Belvedere prodan Vili Larus potvrdila je stečajna upraviteljica Ivanka Sušić, koja je već prije bila istaknula kako se ovaj dubrovački jedini neobnovljeni hotel može prodat u pola cijene u slučaju da se javi samo jedan kupac.

Jedan od nekada najluksuznijih hrvatskih hotela već je bio na javnoj dražbi koja se održala u ožujku prošle godine. Međutim uopće nije bilo zainteresiranih, prenosi DubrovnikNet.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram