Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2014

Uz pomoć Ryanaira razvoj turizma u Slavoniji i Podunavlju

Ministar turizma Darko Lorencin izjavio je jučer u Osijeku kako je prometna povezanost jedna od ključnih pretpostavki za razvoj turizma te kako je Ministarstvo turizma odlučilo snažno poduprijeti razvoj turizma u istočnoj Slavoniji i Podunavlju...

Na konferenciji za novinare u osječkoj Zračnoj luci, u kojoj je prije mjesec dana u suradnji s niskotarifnom kompanijom Ryanair pokrenuta zrakoplovna linija Osijek-London, Lorencin je kazao je Ministarstvo turizma odlučilo snažno poduprijeti razvoj turizma u istočnoj Slavoniji i Podunavlju, zbog čega je u promotivne aktivnosti oko letova s ovim avio-prijevoznikom uloženo oko 1,5 milijuna kuna.

Dodao je kako sada slijedi rad na terenu, odnosno stvaranje palete turističkih proizvoda, koji mogu biti motiv za dolazak i povezivanje s postojećim potencijalima, poput lovnog turizma i gastro ponude, koji se protežu od Osijeka, preko Baranje i Kopačkoga rita, do Vukovara, Vinkovaca i Đakova.

"To će biti područje na kojem ćemo u idućem razdoblju puno raditi, poticati javni i privatni sektor, jer turizam u ovim područjima nije lako uspostaviti, ali uz suradnju lokalne i regionalne razine s privatnim sektorom istočna Slavonija ima veliki potencijal, i možemo reći da je postupak stvaranja turističkog proizvoda na ovome području započeo", kazao je ministar Lorencin.

Direktor osječke Zračne luke Domagoj Marinić dosadašnje rezultate prometovanja ovom linijom ocijenio je više nego dobrim, jer je od početka travnja prevezeno više od 3.300 putnika.

Neki od pokazatelja uspješnosti ove linije su i početak suradnje s nekoliko "rent a car" tvrtki i taksi prijevoznika, a uskoro se očekuje i otvaranje nekoliko trgovina koje će promovirati proizvode lokalnih proizvođača, rekao je Marinić. Dodao je kako je osječka Zračna luka jedna od najbitnijih točaka u strategiji razvoja i promociji kontinentalnog turizma koju provodi nadležno Ministarstvo, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram