Zatvori
Poslovni Puls
16/05/2014

I Crnogorci traže naftu i plin u svom podmorju

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je 7. kolovoza prošle godine natječaj za dodjelu koncesija za proizvodnju ugljikovodika, a rok je, na zahtjev kompanija zainteresiranih za sudjelovanje, produžen sa 28. veljače na 15. svibanj ove godine...

Natječaj obuhvaća 13 blokova u Jadranskom moru ukupne površine 3,19 tisuća kilometara kvadratnih. Za dodjelu ugovora o koncesiji najveći interes su pokazale kompanije iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), prenosi agencija Mina business.

Među 26 kompanija koje su zainteresirane za dodjelu ugovora, nalazi se sedam britanskih i to Geopartners limited, Sterling energy PLC, Northern Petroleum PLC, Premieroil, Seaenergy PLC, JX Nippon Exploration and Production i BG Group.

Od američkih kompanija interes su pokazale Hess Corporation, Exxonmobil International limited, Nobile Energy, Anadarko International Energy Company i Marathon.

Zainteresiranost za dodjelu ugovora pokazala je i srbijanska Nis Gazpromneft, talijanske Edison SpA i Eni, njemačke Wintershall i RWE DEA, francuski Total, norveška Statoil Asa, švicarska White Falcon, Woodside iz Australije i Ina iz Hrvatske.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram