Zatvori
Poslovni Puls
21/05/2014

Podaci o Samsungu koji šokiraju

Iako je za mnoge Samsung poznat po brojnim tužbama i sudskim procesima koje vodi s Appleom zbog kopiranja Galaxy i Note linija pametnih telefona, ova kompanija je zapravo mnogo veća nego što možemo zamisliti, piše Business Insider...

Prihod ove kompanije u 2013. godini bio je veći od prihoda koji su zajedno ostvarili Amazon, Google i Microsoft - 216 milijardi dolara naspram 212 milijardi.

Ovaj prihod je također veći i od onog koji je ostvario Samsungov najveći rival Apple – 171 milijardu dolara. U kompaniji radi 270.000 osoba, što je više od svih zaposlenih u Appleu, Microsoftu i Amazonu zajedno.

Samsung posjeduje veliki broj podružnica koje uključuju Samsung Life (životno osiguranje), Techwin (Nadzor, aeronautika i oružana tehnologija), Cheil Worldvide (marketing), Heavy Industries (brodogradnja), C&T Corp. (inženjering, izgradnja i investicije).

Samsung je svjetski lider u mobilnim patentima sa skoro 16.000 patenata koji su registrirani od 1996. godine - od ukupno 49.724 patenata, koliko je registrirano od 1989. godine. To stavlja Samsung na drugo mjesto, odmah iza IBM-a koji ima 76.402 registrirana patenta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram