Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2014

Dobre vijesti za slovensku nacionalnu aviokompaniju

Slovenska zrakoplovna tvrtka Adria Airways u prva tri mjeseca ove godine prevezla je 189.000 putnika, deset posto više nego u prvom kvartalu lani, objavio je u srijedu taj zračni prijevoznik...

U tvrtci ove godine nastoje ostvariti strategiju manjeg broja letova, ali s većim zrakoplovima, čime žele bolje iskoristiti postojeće kapacitete.

Adria Airways ovih dana očekuje odluku Europske komisije koja mora procijeniti je li dokapitalizacija od 50 milijuna eura, koliko je 2011. godine u nju uložila država kao većinski vlasnik, bila u skladu s europskim pravilima o konkurenciji, ili će se ta sredstva morati vratiti državi. U upravi tvrtke očekuju da će ove godine i rezultat poslovanja biti bolji nego proteklih godina.

Adria Airways ove godine na kraju računa sa 2,7 milijuna eura čiste dobiti, prenijela je Slovenska tiskovna agencija STA.

Tvrtka je u 2013. prevezla više od milijun putnika, te zabilježila gubitak od 3,1 milijuna eura. Tvrtka se nalazi na listi poduzeća u većinskom državnom vlasništvu namijenjenih prodaji, odnosno privatizaciji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram