Zatvori
Poslovni Puls
23/05/2014

EBRD: Srbija može dostići godišnji rast BDP-a od 6 posto!

Predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti ocijenio je da Srbija, ako nastavi s reformama, usprkos šteti od poplava, može ostvariti gospodarski rast od pet do šest posto godišnje...

Chakrabarti, koji je u posjeti Srbiji, rekao je za Politiku od četvrtka da ako Srbija nastavi jačati izvoz i smanji energetsku ovisnost, može ostvariti znatan rast, prenosi Blic.

"Srbija je najveća zemlja na zapadnom Balkanu i ima mogućnost da bude motor cijele regije. Vjerujem da s pravim reformama možete postići pet do šest posto godišnjeg rasta", rekao je direktor EBRD-a.

Prema njegovim riječima, u strategiji ERDB-a za Srbiju iz travnja navodi se da je zemlji neohodno prije svega, jačanje privatnog sektora, stabilizacija financijskog sektora i razvoj učinkovitih javnih poduzeća.

"Ekonomska situacija je i dalje izazov, a očekuje se da poplave imaju značajan utjecaj, mada je još rano da se izrazi brojkama. Mi smo već smanjili našu prognozu rasta s 1,3 posto na jedan posto kao posljedicu rusko-ukrajinske krize u našem regionalnom izvještaju iz svibnja ", kazao je Chakrabarti.

Chakrabati je naveo i da je za ERBD Srbija važna zemlja u koju su do sada uložili 3,5 milijardi eura, a samo prošle godine 400 milijuna eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram