Zatvori
Poslovni Puls
26/05/2014

JD.com najuspješniji kineski IPO na američkom tržištu

Kineska vodeća internetska tvrtka za direktnu prodaju JD.com Inc. u četvrtak je uspješno izlistala dionice na Nasdaqu te zabilježila rekordno najveću inicijalnu javnu ponudu (IPO, engl.) jedne kineske tvrtke u Sjedinjenim Državama...

Tvrtka je izdala 93,685 milijuna američkog depozitarnog udjela (ADSs), a svaki predstavlja dva razreda A redovnih dionica po cijeni od 19 USD, što je ukupno 1,78 milijuna dolara

Osnivač i izvršni direktor JD.com Liu Qiangdong je rekao kako je tvrtka ostvarila svoj put od Pekinga do Nasdaqa nakon 10 godina teškog rada i dok je opisivao dan kao prekretnicu u povijesti JD.com-a, napomenuo je kako im predstoji još dug put u budućnost.

Dionice su se počele prodavati na Nasdaqu pod oznakon "JD", a otvorene su s 21,75 USD, što je 14,5 posto više nego li njihova IPO cijena. Zadnja prodajna cijena iznosi 22,55 USD.

Bank of America (BofA) Merrill Lynch i UBS Investment Bank djeluju kao zajednički globalni koordinatori i vodeći voditelji knjiga dionica za ponude. Osiguravateljima je odobrena opcija od 30 dana za kupnju do dodatnih 14,05 milijuna dionica JD.com-a.

Tvrtka također očekuje dobit od dodatnog bruto prihoda od 1,31 milijarde dolara od osiguranja 138 milijuna razreda A redovnih dionica za Tencent po IPO cijeni u istovremenom privatnom postavljanju sa zatvaranjem ponude.

Jumei International Holding Limited, kineski internetski prodavač kozmetičkih proizvoda, imao je svoj IPO debi na njujorškoj burzi (NYSE) prošlog petka i zaradio 245,1 milijuna USD.

Osim toga, kineski e-trgovački div Alibaba Group Holding Ltd. također je nedavno podnio svoje IPO dokumente, planirajući prikupiti 1 milijardu dolara, iako su analitičari predviđali kako bi tvrtka mogla financirati oko 15-20 milijardi dolara i nadmašiti JD.com-ov rekord u postizanju titule najvećeg IPO jedne kineske tvrtke, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram