Zatvori
Poslovni Puls
28/05/2014

Vladimir Putin pozvao poslovne ljude da ostanu u Rusiji

Vladimir Putin je u svom govoru na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu (PMEF) apelirao na međunarodne biznismene da ostanu u Rusiji, a izrazio je i spremnost na priznavanje predsjedničkih izbora u Ukrajini i suradnju s novom kijevskom vlašću. Nakon govora predsjednika Vladimira Putina tečaj rublje je ojačao...

Šef ruske države u svom je govoru obećao pomoć za strane investitore u Rusiji. „Razmišljajte o svojoj dobiti i o dividendama u Ruskoj Federaciji, ne podliježite pritisku, ucjenama, idite svojim putem i postići ćete uspjeh, a mi ćemo vam u tome pomoći“, rekao je Putin. Kako je rekao, u Rusiji će se vrlo uskoro pokrenuti proces pojednostavljenja vođenja poslovanja. Već 2014. u donji dom ruskog parlamenta (Državnu Dumu) bit će uveden paket od pet nacrta zakona o pojednostavljenju vođenja poslovanja.

„Investitor ne smije čekati. Njemu su najpovoljniji mogući uvjeti za rad potrebni danas, a ne u budućnosti. U uvjetima postojanja potrebe za osiguravanjem bržeg tempa rasta smatram da je nužno u Državnu Dumu do kraja tekuće godine uvesti cijeli paket nacrta zakona“, rekao je Putin. Vlasti se nadaju da će to doprinijeti ulasku Rusije na listu 20 zemalja s najpovoljnijom investicijskom klimom do 2018. Ruske vlasti također će znatno pojednostaviti proceduru odabira investicijskih projekata za koje će se davati državna jamstva, a skratit će i rok za donošenje odluka po tom pitanju.

Odgovarajući na pitanje sprema li se Rusija ugasiti Facebook, Twitter ili njihove ruske pandane, ruski predsjednik je demantirao glasine o gašenju međunarodnih društvenih mreža u zemlji. „Nemamo namjeru bilo što gasiti“, rekao je Putin na plenarnom zasjedanju.

Sankcije koje je Zapad uveo protiv Rusije do sada nisu imale sistemski negativan utjecaj na ekonomiju zemlje, izjavio je predsjednik Vladimir Putin. „Sve to zasad nema ozbiljan sistemski negativan utjecaj na našu ekonomiju. Nadam se da do toga neće doći“, rekao je Putin. Štoviše, on je iznio pretpostavku da SAD inzistira na sankcijama protiv Rusije zato što računa na konkurentsku prednost u svojim trgovačko-ekonomskim odnosima s Europom. „Neke druge jednako ozbiljne i duboke motive ja jednostavno ne vidim, ne razumijem, ali nadam se da će zdrav razum pobijediti“, rekao je Putin, prenosi Ruski Vjesnik.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram