Zatvori
Poslovni Puls
02/06/2014

Hrvatska poštanska banka (HPB) snizila kamate na sve kredite!

Hrvatska poštanska banka (HPB) od 1. srpnja za 0,26 postotnih bodova snižava kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatom, u skladu s padom nacionalnih referentnih stopa (NRS) za kune i eure...

HPB će tako od 1. srpnja sniziti kamatne stope na postojeće kredite u kunama, kao i kredite uz valutnu klauzulu, a kako bi i budući klijenti imali iste uvjete kao postojeći, nove snižene kamatne stope primjenjivat će se i na nove kredite.

Ovo je drugo HPB-ovo snižavanje kamatnih stopa na kredite građana u ovoj godini jer su kamate snižene i 1. siječnja, također zbog smanjenja NRS-a koje HPB primjenjuje kao referentne stope.

U odnosu na kamatne stope koje su vrijedile do kraja 2013. HPB će od 1. srpnja primjenjivati kamate niže od 0,46 do 0,49 postotnih bodova, ovisno o vrsti kredita. Primjerice kamatna stopa na stambene kredite uz valutnu klauzulu će iznositi 5,45 posto, a na kunske stambene kredite 5,96 posto.

Nakon 1. srpnja, u odnosu na uvjete koji su vrijedili do kraja 2013., godišnja ušteda za prosječni kredit će iznositi oko 280 eura, odnosno oko 2.130 kuna, a ovisi o vrsti kredita, iznosu i roku otplate.

Kamatna stopa na nenamjenske kredite uz valutnu klauzulu snižava se na 8,49 posto, a za korisnike kunskih kredita iznosit će 9 posto. U HPB-u procjenjuju da moguće godišnje uštede kod ovih kredita dosežu do 100 eura.

Za umirovljeničke kredite uz valutnu klauzulu kamatna stopa od 1. srpnja iznosi 7,99 posto, a za kredite u kunama 8 posto, pa su na ovim su kreditima moguće godišnje uštede od oko 16 eura (120 kuna).

HPB od 1. srpnja 2014. snižava kamatne stope i za sve ostale vrste kredita građanima, različite namjenske, gotovinske kao i VIP kredite, navode iz te banke.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram