Zatvori
Poslovni Puls
04/06/2014

Novi nameti konačni udarac za poslovanje Tele2 u Hrvatskoj?

Stručnjak za telekomunikacije Đuro Lubura putem svog Facebook profila upozorio je na negativne posljedice novih nameta za telekomunikacijske operatere...

"Evo malo računice i analize - kako će se novi državni namet odraziti na telekome i korisnike...

Svi mobilni telekomi će povećati cijene - HT je u potpunosti otkrio karte, Tele2 samo za postpaid dok za prepaid smišljaju, a VIP još uvijek kalkulira.

Međutim, imajući u vidu broj korisnika (ukupno, prepaid i postpaid) i godišnji trošak novog državnog nameta, HT je u uvjerljivo najboljoj poziciji jer  godišnje mora dodatno namaknuti oko 61 kn po korisniku, VIP oko 68 kn, a najmanji Tele2 čak nešto više od 81 kn.

Dakle, pozicija Tele 2 je 21 posto lošija od pozicije VIP-a, i 34 posto lošija od pozicije HT-a, dok je VIP u 11 posto lošijoj poziciji od HT-a. Pored toga, Tele2 jedini još uvijek ne radi s dobiti.

Budući je logično očekivati da zbog marketinških i tržišnih razloga jedinično povećanje cijena kod svih operatora bude otprilike ujednačeno, procjenjujem kako je sve ovo relativno ozbiljan problem za VIP i jako veliki, vjerojatno i presudni udarac za Tele2. Ovo bi dugoročno moglo dovesti do toga da imamo samo dva mobilna telekom operatora. A to nije dobro ni za državu, ni za korisnike", napisao je Lubura na Facebooku.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram