Zatvori
Poslovni Puls
13/06/2014

LGBT turizam vrijedi astronomske 202 milijarde dolara

POVEZANE OBJAVE:

Svjetska turistička organizacija procjenjuje da LGBT turizam samo u SAD-u vrijedi više 65 milijardi dolara godišnje dok organizacija Out Now Global procjenjuje da na svjetskoj razini, na temelju studije LGBT2020 u kojoj je sudjelovalo 40 000 osoba, LGBT turizam vrijedi 202 milijarde dolara...

Procjena vrijednosti LGBT turizma izvedena je na jednoj od većih manifestacija industrije turizma, World Travel Marketu, na kojoj je ove godine odlučeno da će se posebna pažnja posvetiti LGBT niši. Tako je kao parter na ovogodišnjem okupljanju gostovala organizacija Out Now Business Class, izvještava Pink News.

Dobro je poznato da su omiljene destinacije LGBT populacije gradovi San Francisco, Toronto i London. No ove godine pridružio im se i grad Beč koji je otvorio i posebnu stranicu Gayfriendly Vienna na kojoj je kao središnji događaj predstavljena Povorka ponosa, zakazana za 14. lipnja.

Smatra se da na stalni rast niše LGBT turizma izuzetno utječu novi zakoni o bračnoj jednakosti te antidiskriminacijske mjere u mnogim zemljama zbog kojih se LGBT putnici osjećaju sve sigurnije, javlja CroL.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram