Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2014

Geofoto ugovorio poslove u Saudijskoj Arabiji vrijedne 60 mil. kuna

Domaća tvrtka Geofoto, čija je stručnost snimanje terena iz zraka te geoinformatika i kartografija, potpisala je ugovore i započela s realizacijom dva projekta u Kraljevini Saudijskoj Arabiji čija je ukupna vrijednost 60 mil. kuna...

Projekti za grad Medinu i pokrajinu Al Quassim omogućavaju pozitivnu likvidnost i na dulje vrijeme stabiliziraju poslovanje tvrtke koja je u završnom procesu predstečajne nagodbe.

Predsjednik Uprave Geofota Zvonko Biljecki ovom prilikom izjavio je: „Projekt Al Quassim predstavlja najveću površinu snimanja i izradbu 3D prostornog sustava jednog projekta u povijesti Geofota te se očekuje izrada oko 30.000 snimaka, a za grad Medinu izrada oko 32.000 snimaka, što odgovara dvogodišnjem prosjeku našeg odjela aerosnimanja. Ovi novi projekti dat će nam novi zalet za uspješno poslovanje i u narednim godinama."

Za digitalno fotogrametrijsko snimanje područja grada Medine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji ukupne površine 5.650 km2 Geofoto je potpisao ugovor s Ministarstvom općinskih i ruralnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije. Osim snimanja i izrade snimaka iz zraka u dvije rezolucije te izrade aerotriangulacije za traženo područje u obje rezolucije izradit će se i kose snimke u boji za objekte koje je klijent specifično odredio.

Rok izvođenja ovog projekta je šest mjeseci, a Geofoto će za projekt koristiti dva vlastita zrakoplova Piper Cheyenne I PA-31T te digitalnu kameru velikog formata Microsoft Tijekom perioda 18 mjeseci Geofoto će za istog klijenta izraditi i digitalni ortofoto za područje pokrajine Al Qassim ukupne površine 72.500 km2.

Prije samog snimanja od Geofota se očekuje signalizacija orijentacijskih točaka na području cijele pokrajine te će se nakon snimanja izraditi aerotriangulacija za cijelo područje i konačni proizvod digitalni ortofoto. Također, kreirat će se kose snimke u boji objekata specifično određenih od strane klijenta te terestrički panoramski snimci slični onima na Google Earthu, za gotovo 1000 km cesta.

Osim uspješno ugovorenih novih projekata, Geofoto je početkom 2014. godine uspješno dovršio i dva projekta snimanja terena iz zraka i izrade 3D digitalne karte u susjednim zemljama Bosni i Hercegovini i Italiji, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram