Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2014

Udaraju i na turizam: Lorencin najavio rast boravišne pristojbe!

Ministar turizma Darko Lorencin izjavio je danas u Vrhu na otoku Krku kako će se novim zakonom o turističkim zajednicama promijeniti model financiranja turističkih zajednica, a planira se i podići boravišna pristojba koja će biti značajniji izvor prihoda za uspostavljanje destinacijske menadžment organizacije (DMO), posebice na lokalnoj i regionalnoj razini...

"Hrvatska ima jednu od najnižih boravišnih pristojba na Mediteranu, a riječ je o namjenskom i korisnom prihodu za promidžbu i za razvoj proizvoda", izjavio je Lorencin nakon sastanka s direktorima turističkih zajednica i gospodarstvenicima Kvarnera.

Najavio je kako bi Ministarstvo do kraja mjeseca moglo izići s prijedlogom povećanja boravišne pristojbe.

Ministar je s turističkim djelatnicima Kvarnera razgovarao o izradi zakona o turističkim zajednicama te o ulaganjima u turistički sektor Primorsko-goranske županije.

"Razmišljamo kako, možda već ove jeseni, a svakako sljedeće godine, ući u destinacijski menadžment, da više ne gledamo u kalendare i prognoze, nego da upravljamo u punom smislu riječi s našim destinacijama", naglasio je Lorencin, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram